Quiche zo sladkých zemiakov

Tento recept koloval po internete a vyskakoval na mňa všade. V origoš recepte je feta syr a do vajec sa pridáva mlieko. Myslím si však, že aj táto verzia je veľmi chutná, pre tých, ktorí utekajú pred laktózou.

 

  • 2 sladké zemiaky – nakrájané na tenké plátky
  • 400 g špenátu čerstvého
  • 4 vajcia
  • cibuľa
  • hríby
  • vegánasky syr nápríklad Wilmersburger predáva vegana.sk
  • soľ, korenie,
  • olej

 

Nakrájame si sladké zemiaky na tenké plátky, aby nám pokryli kruhovú formu na koláč – aj strany. Pokvapkáme olejom, osolíme okoreníme a dáme piecť na 180 stupňov do rúry na 15-20 minút. Medzitým si na cibuli podusíme špenát s hríbami. Dosť sa im zmenší objem. Na predpečené zemiaky poukladáme špenát s hríbami, zalejeme rozšľahanými vajíčkami, ktoré osolíme a okoreníme tiež. Na vrch poukladáme vegánsky syr.

Dáme do rúry zapiecť na Ďalších 15 minút.

 

Dobrú chuť.

You may also like...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *