Mliečna ryža, bez mlieka

 

Tento recept mi chodí po rozume už pár týždňov. Každý navštevuje Thajsko a napcháva sa „mango sticky rice“ a bohvie, čím ešte a ja tu slintám na monitor.

Pred pár dňami som slintala na toto video a rozhodla som sa skopírovať s pár úpravami tento recept. Trošku mi pripomína aj krupicovú kašu, ktorú teraz už nejem.

Potrebujeme:

  • 250 g bielej guľatej ryže
  • 500 ml vody
  • 1 konzerva kokosového mlieka – 400 ml
  • 200 g brezového cukru
  • 3 zrnká kardamónu ,alebo vanilkový lusk
  • 1 tyčinka škorice
  • škorica na posypanie
  • zrelé mango

 

Version 2Ryžu si prepláchneme a zalejeme vodou, pridáme kokosové mlieko, cukor rozmixovaný s kardamónom. Ak nemáme radi kardamón tak pridáme vanilku. Hodíme do hrnca ešte škoricu vcelku. Varíme a miešame do zhustnutia cca 20-25 minút.V teplej verzii, keď je kaša ešte horúca posypeme ju škoricou a jeme napríklad na raňajky.Na osvieženie ako dezert, necháme vychladiť a servírujeme s mangom. Táto kaša je VEĽMI sýta.

Trošku informácii o zložení:

Ja sa môžem v kardamóne aj kúpať, je to moje najobľúbenejšie korenie. Je skvelé na trávenie, zvyšuje dobrú náladu, odstraňuje svalové napätie. Škorica je vraj afrodiziakum, tak uvarte toto jedlo, ak sa chcete udobriť  :).

 

You may also like...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *