fbpx

Palacinky sú moje najobľúbenejšie jedlo už od detstva. Robím ich skoro stále na všetky spôsoby. Odkedy som v bezlepkovom svete, tak robím aj tieto. Majú skvelú chuť a sú výborné aj naslano. Inak vedeli ste, že slané pohánkové palacinky sú bežné vo Francúzsku?   Potrebujeme: 500 ml voda 1 hrnček pohánkovej múky 2 vajcia štipka soli olej …

Pohánkové palacinky s jablkovou plnkou Čítajte viac »

Dnes sme mali úžasný workshop s Ľubkou o nachádzaní vlastného šťastia. V prípade záujmu ho možno niekedy zopakujeme. Zopár fotiek na spomienku pre tých, ktorí sa ho zúčastnili nájdete tu >>>  

som pomenovala „svoju“ kategóriu na pohodove, lebo najčastejšia otázka, ktorú dostávam znie presne takto: Ľubka, prosím ťa, ako naučiť ….? A za ňou nasleduje niekoľko rôznych variant toho, čo potrebujeme, aby naše dieťa vedelo, alebo čo sa chceme naučiť. Ak  hľadáte niečo, čo vás zaujíma a čo by ste radi spolu objavili, no ešte neviete, ako …

Ako naučiť … Čítajte viac »

Kým som nezačala jesť bezlepkovo a bezmliečne, strukoviny boli pre mňa dosť neznámy pojem. Červenú šošovicu mám rada, lebo je to taký „fast food“ zdravej výživy. Uvaríte ju veľmi rýchlo. Ja keď prídem po práci hladná, toto jedlo ma spoľahlivo zasýti a netrvá veky. Podľa TČM je šošovica močopudná, prospieva srdcu a krvnému obehu. Navyšuje vitalitu – teda …

Prívarok z červenej šošovice Čítajte viac »

Sezam je výborným zdrojom vápnika a pre nás, čo nejeme mlieko, je to chutná potravina, ktorá ho má oveľa viac ako mlieko. Pre tých čo nasledujú makrobiotickú stravu gomasio asi nieje novinkou. Pre mňa pri čínskej dietetike bolo prekvapením, lebo som ho dovtedy nikdy nejedla. Sezam obsahuje aj veľa magnézia, ktoré je skvelé na uvoľnenie kŕčov. …

Gomasio – sezamová soľ Čítajte viac »

Toto nie je koláčik na jar, ale rozhodla som sa ho uverejniť ako prvý, lebo sa dá ľahko spraviť, a je to klasika, ktorá sa nelíši od „lepkovej“ verzie. Taktiež je to skvelý koláč na sychravé dni, ktoré prídu aj na jar. Trošku informácií o pohánke: Pohánka je skvelá lebo obsahuje veľa živín, ktorých máme v dnešnej dobe …

Bezlepkový perník Čítajte viac »

Toto je moja obľúbená jarná pochúťka, doplnenie vitamínov a symbol začiatku jari. Medvedí cesnak má všemožné liečivé účinky a dokáže vyhnať z tela mnoho chorôb. Mne najlepšie chutí na chlebe, alebo rožku s maslom. Keď idem na jar do lesa, nesiem si natretý rožok a priamo odtrhnuté listy si doňho vložím a konzumujem. Medvedí cesnak …

Pesto z medvedieho cesnaku Čítajte viac »

Radi ste sa hrávali na indiánov, keď ste boli malí? Alebo máte malých indiánov doma? Predstavím vám miesto, kde môžete na chvíľu cítiť indiánskeho ducha. Toto pekné miesto sa nachádza na Devínskej Kobyle nad Bratislavskou Dúbravkou. Mnohí o ňom nevedia, pritom nie je náročné sa tam dostať, len treba vedieť kde sa nachádza. Cestou pôjdete okolo …

Biele skaly Čítajte viac »