fbpx

Pšenový koláč

 

Tento koláč si robím na raňajky, keď viem, že nebudem mať veľa času variť cez týždeň. Je to skvelá bezlepková potravina. Prospieva slezine, žalúdku, celému tráveniu. Obsahuje veľa kremíku. Zvlhčuje a je zásadotvorné.

 

  • 1 hrnček obareného pšena
  • sušené slivky namočené vo vode
  • hrozienka namočené vo vode
  • 2 jablká
  • 3 lyžice kokosového oleja
  • 2 vajcia
  • škorica
  • 2 lyžice kokosového cukru

Pšeno si uvaríme ako ryžu. 2x viac vody ako pšena. Pri varení zbierame penu, ktorá sa tvorí navrchu. Pohrabkáme vidličkou a necháme vychladnúť. Medzitým si oddelíme žĺtky od bielkov a vyšľaháme bielky s kokosovým cukrom.

Do vychladnutého pšena zamiešame slivky a hrozienka, žĺtka, nakrájane jablká, škoricu, kokosový olej. Dáme do menšieho pekáča a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov cca 20 minút. Potom navrstvíme sneh a pečieme ďalších 5 minút.

Ja som do môjho pridala ešte nepomletý mak, lebo ho milujem.

 

 

Zdieľajte s priateľmi

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.