fbpx

Pohánkové palacinky s jablkovou plnkou

Palacinky sú moje najobľúbenejšie jedlo už od detstva. Robím ich skoro stále na všetky spôsoby. Odkedy som v bezlepkovom svete, tak robím aj tieto. Majú skvelú chuť a sú výborné aj naslano. Inak vedeli ste, že slané pohánkové palacinky sú bežné vo Francúzsku?

 

Potrebujeme:

  • 500 ml voda
  • 1 hrnček pohánkovej múky
  • 2 vajcia
  • štipka soli
  • olej na smaženie

Vyšľaháme vodu s vajcami a soľou, pridáme múku. Necháme asi 10 minút odstáť. Smažíme palacinky na miernom ohni.

Keďže sa snažím vyhýbať bielemu cukru, aj náplň do palaciniek si väčšinou robím sama.

Náplň:

  • Nakrájané 4 menšie jablká
  • Škorica
  • Javorový sirup
  • Hrozienka

plnka

Na panvici podusíme jablká, zasypeme škoricou a podlejeme cca pol deci javorovým sirupom

Prisypeme hrozienka a chvíľku dusíme, kým nie sú jablká mäkké.

 

Zdieľajte s priateľmi

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.