Palacinky sú moje najobľúbenejšie jedlo už od detstva. Robím ich skoro stále na všetky spôsoby. Odkedy som v bezlepkovom svete, tak robím aj tieto. Majú skvelú chuť a sú výborné aj naslano. Inak vedeli ste, že slané pohánkové palacinky sú bežné vo Francúzsku?
Potrebujeme:
- 500 ml voda
- 1 hrnček pohánkovej múky
- 2 vajcia
- štipka soli
- olej na smaženie
Vyšľaháme vodu s vajcami a soľou, pridáme múku. Necháme asi 10 minút odstáť. Smažíme palacinky na miernom ohni.
Keďže sa snažím vyhýbať bielemu cukru, aj náplň do palaciniek si väčšinou robím sama.
Náplň:
- Nakrájané 4 menšie jablká
- Škorica
- Javorový sirup
- Hrozienka
Na panvici podusíme jablká, zasypeme škoricou a podlejeme cca pol deci javorovým sirupom
Prisypeme hrozienka a chvíľku dusíme, kým nie sú jablká mäkké.