Tento recept koloval po internete a vyskakoval na mňa všade. V origoš recepte je feta syr a do vajec sa pridáva mlieko. Myslím si však, že aj táto verzia je veľmi chutná, pre tých, ktorí utekajú pred laktózou.
- 2 sladké zemiaky – nakrájané na tenké plátky
- 400 g špenátu čerstvého
- 4 vajcia
- cibuľa
- hríby
- vegánasky syr nápríklad Wilmersburger predáva vegana.sk
- soľ, korenie,
- olej
Nakrájame si sladké zemiaky na tenké plátky, aby nám pokryli kruhovú formu na koláč – aj strany. Pokvapkáme olejom, osolíme okoreníme a dáme piecť na 180 stupňov do rúry na 15-20 minút. Medzitým si na cibuli podusíme špenát s hríbami. Dosť sa im zmenší objem. Na predpečené zemiaky poukladáme špenát s hríbami, zalejeme rozšľahanými vajíčkami, ktoré osolíme a okoreníme tiež. Na vrch poukladáme vegánsky syr.
Dáme do rúry zapiecť na Ďalších 15 minút.
Dobrú chuť.