Veľmi často si cestoviny a omáčky na ne nerobím, ale táto vznikla z núdze po rýchlom jedle. Posledné týždne sa mi nedarilo dodržiavať bezlepkovo a bezmliečno. Toto dúfam aj vás vráti rýchlo na cestu, ak potrebujete. A uľavíte svojmu tráveniu
- 1 konzerva paradajok
- Hríby
- 1 polievková lyžica Xylovit na dochutenie
- 3 klinčeky
- trošku škorice
- soľ
- čierne korenie
- cibuľa
- olej
- bezlepkové cestoviny
Na oleji si osmažte cibuľku do sklovita, pridajte paradajky v konzerve, klinčeky, korenie, soľ, trošku škorice. Pokrájajte si hríby, ja som dala obligátne šampiňóny a povarte do mäkka.
Klinčeky po dovarení vyberte.
Uvarte si bezlepkové cestoviny podľa návodu, pomiešajte.
Dobrú chuť.
P.S. Paradajka na fotke je môj najobľúbenejší druh paradajok. Ak ich niekto pestujete, prosím napíšte mi komentár. Ja by som rada kúpila nejaké domáce J.