Tento koláč si robím na raňajky, keď viem, že nebudem mať veľa času variť cez týždeň. Je to skvelá bezlepková potravina. Prospieva slezine, žalúdku, celému tráveniu. Obsahuje veľa kremíku. Zvlhčuje a je zásadotvorné.
- 1 hrnček obareného pšena
- sušené slivky namočené vo vode
- hrozienka namočené vo vode
- 2 jablká
- 3 lyžice kokosového oleja
- 2 vajcia
- škorica
- 2 lyžice kokosového cukru
Pšeno si uvaríme ako ryžu. 2x viac vody ako pšena. Pri varení zbierame penu, ktorá sa tvorí navrchu. Pohrabkáme vidličkou a necháme vychladnúť. Medzitým si oddelíme žĺtky od bielkov a vyšľaháme bielky s kokosovým cukrom.
Do vychladnutého pšena zamiešame slivky a hrozienka, žĺtka, nakrájane jablká, škoricu, kokosový olej. Dáme do menšieho pekáča a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov cca 20 minút. Potom navrstvíme sneh a pečieme ďalších 5 minút.
Ja som do môjho pridala ešte nepomletý mak, lebo ho milujem.